Financiering

Financiering

Verzorgd wonen op Aldenborgh. Wat betekent dat financieel voor u? Dat verschilt per persoon. Uw zorgbehoefte en persoonlijke situatie zijn hierbij richtinggevend. Het kan soms lastig zijn om een goed overzicht te krijgen van de wet- en regelgeving. Daar helpen wij u en uw naasten graag bij. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Persoonlijke situatie

U heeft recht op een vergoeding voor uw zorgkosten, ongeacht uw persoonlijke vermogen. Uw zorgkosten worden (gedeeltelijk) betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Zorgverzekeringswet (ZvW). Uw eigen bijdrage is echter inkomensafhankelijk. Bij reguliere zorginstellingen kan deze eigen bijdrage flink oplopen. Omdat u op Aldenborgh zelf voor uw huisvesting en servicekosten betaalt, komt de overheid u tegemoet met een lagere eigen bijdrage.

Verblijfs- en zorgkosten

Het wonen bij Aldenborgh is qua financiering gescheiden van de zorg. Dat wil zeggen dat u zelf een appartement huurt en de verblijfs- en servicekosten betaalt. Hiervoor brengen wij elke maand een vast bedrag bij u in rekening. De huur valt hieronder, alsook het eten, de kosten voor telefoon en internet, het onderhoud van uw appartement, enzovoorts. De zorgkosten betreffen de persoonlijke zorg die u nodig heeft. Deze verschillen per persoon. Bij een zorgindicatie worden deze kosten (deels) vergoed. Op Aldenborgh blijft u eigenlijk ‘thuis’ wonen en bieden wij u het volledige zorgpakket.

Heeft u een langdurige zorgvraag?

Heeft u een Wlz-indicatie voor langdurige zorg? Dit is een indicatie voor verpleeghuiszorg. Dan komt u in aanmerking voor het ‘volledig pakket thuis’ (vpt), zoals bepaald door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Eigen bijdrage CAK via de Wet langdurige zorg

In de Wlz is vastgelegd dat u met een Wlz-indicatie een lage bijdrage betaalt als u het volledig pakket thuis krijgt. Dat gebeurt via het CAK (Centraal Administratie Kantoor), de publieke dienstverlener die in opdracht van de overheid regelingen uitvoert. Via een rekenmachine op de website van het CAK kunt u uw eigen bijdrage eenvoudig berekenen.

De zorg voor geneeskundige behandelingen

Wij proberen altijd in contact te staan met uw eigen, vertrouwde huisarts. Soms is dat door de afstand niet mogelijk. In dát geval wijken wij, in overleg met u, uit naar een huisarts in de omgeving van Roermond.

Voor geneeskundige behandelingen van medische, gedragswetenschappelijke of paramedische aard werken we nauw samen met externe specialisten, zoals de specialist ouderengeneeskunde of psycholoog van Proteion. Ook voor tandheelkundige zorg, fysiotherapie, ergotherapie, diëtist en logopedie schakelen wij de hulp van externe deskundigen in.

Komt u bij ons wonen? Dan ontvangt u deze zorg:

 

  • Verpleging: bij Aldenborgh stemmen we onze verpleegkunde en verzorging volledig af op uw zorgvraag. Ook signalerende, begeleidende en voorlichtende handelingen vallen hieronder.
  • Persoonlijke verzorging: onze verpleegkundigen en verzorgenden helpen u bij uw dagelijkse verzorging en persoonlijke hygiëne.
  • Begeleiding: wij bieden u passende hulp en de steun die u nodig heeft, zodat u dagelijkse handelingen makkelijker kunt oppakken. Alles voor uw glimlach!
  • Dagbesteding: samen maken we het gezellig. Daarom organiseren we bij Aldenborgh elke dag recreatieve, sociale en stimulerende activiteiten waar u aan mee kunt doen. Onze bezigheidstherapeut, gastvrouwen en -heren begeleiden u desgewenst bij uw favoriete activiteiten.
  • Eten en drinken: dagelijks ontvangt u een lekkere, versbereide maaltijd van onze eigen keukenchefs. De doordachte samenstelling van de maaltijden, sluit aan op uw wensen en behoeften. En wat dacht u van gezonde versnaperingen, een stuk vlaai op zijn tijd en een ruime keuze uit dranken? Uiteraard houden wij altijd rekening uw eventuele dieetwensen.
  • Schoonmaakservice: onze bewoners kiezen voor Aldenborgh, omdat zij naast goede zorg waarde hechten aan gemak en luxe. Het spreekt voor zich dat u niet hoeft om hoeft te kijken naar het huishouden. Ons team is onderdeel van uw huishouden, maakt schoon en verschoont het bedden- en linnengoed.
  • 24/7 monitoring: bij Zorgvilla Aldenborgh staan uw gezondheid en veiligheid voorop. Daarom is zeven dagen per week, 24 uur per dag zorgpersoneel aanwezig.

Extra service

Wilt u weten van welke extra services en voorzieningen u gebruik kunt maken? Ga naar Wonen en service. Geeft u de voorkeur aan een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers? Neem dan contact met ons op